" A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte." (Isaac Asimov)

2012. szeptember 19., szerda

Toys 'R' Us: Tabletet a gyereknek!

Megkezdte felzárkózását a táblagépek piacához az amerikai Toys 'R' Us (TRU) vállalat. Noha nehéz lesz felvenni a versenyt az Amazon és a hozzá hasonló giga-óriások ellen, a Toys 'R' Us-nál bíznak a gyerekek számára készített eszköz, a Tabeo sikeres felfuttatásában.

Mit is kapunk mennyiért?

A Tabeo 149,99 dollárért (33 500 HUF) lesz kapható Amerikában, október 21-étől. Ez, ha nem is sokkal, de kevesebbe kerül, mint a nagy rivális, az Amazon hasonló szolgáltatást nyújtó új Kindle Fire tabletje, amelynek ára 159 dollár. A tablet egy 7 hüvelykes kijelzős, Androidos és 4 gigabájtos memóriával felszerelt eszköz, amely SDHC szlottal 32 gigabájtra bővíthető. A gyártó állítása szerint a gép Flash kompatibilis és teljes értékű internetes élményt képes nyújtani felhasználójának. Troy Peterson, a TRU alelnöke szerint stratégiájuk, ezzel az új eszköz bevezetésének lényege, hogy olyan termékeket kínáljanak, amelyek máshol nem kaphatóak, illetve nem érhetőek el ilyen áron.

Mért a gyerekek? Mit nyújt számukra a Tabeo?

Játékgyártó lévén, kinek másnak tervezhetett volna tabletet a Toys 'R' Us, ha nem a saját közönségének, a gyerekeknek? A fiatalabb korosztály napjainkban odavan a videojátékokért, az informatikához kapcsolódó bármely eszközökért, okostelefonokért és táblagépekért, visszaszorítva ezzel a hagyományos játékgyártókat. Ezért döntött úgy az amerikai vállalat, hogy elébe megy a várható igényeknek, és tabletekkel próbálja megfogni a gyerekek figyelmét. A táblagépre a cég 50 könyvet, oktatószoftvereket és játékokat telepít - köztük a hihetetlen sikerű Angry Birds-öt és Cut The Rope-ot is. A készülék a szülőknek is tartogat némi pluszt, ugyanis az egyik szolgáltatás révén korlátozni tudják a gyerekek tablethasználatát.

A siker útján. Vagy mégsem?

Hiába újszerű és modern a Tabeo, sikere kétséges marad mindaddig, amíg nem szűrhetünk le konkrét következtetéseket a jövőbeli eladásaival és népszerűségével kapcsolatban. Ehhez azonban meg kell várni a piacradobást követő eladásszámot. Elődei - mint például a szintén gyerekeknek szánt LeapPad - nem voltak sikeresek, amely nagyrészt annak volt  köszönhető, hogy a szülők saját eszközüket, táblagépüket eddig is odaadták a kicsiknek, amivel szintén jól elboldogultak.










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése