" A számítógép embertelen: egyrészt tökéletesen programozott és szabályosan működik, ráadásul teljesen őszinte." (Isaac Asimov)

2012. október 30., kedd

A Nexusok ideje

A Google is megszenvedte az Egyesült Államokat fenyegető Sandy hurrikán hatását, amely azzal járt együtt, hogy az új Nexus eszközök bemutatását célul kitűző rendezvényt kénytelenek voltak elhalasztani. Ennek ellenére a Google éjszaka közzétette hivatalos blogjain milyen telefont és tableteket is szeretett volna ismertetni. Ezek a következők: a Nexus 4 mobil, a Nexus 10 tablet, valamint a megújult Nexus 7 tablet. Ezenkívül bemutatásra került az Android 4.2 is, amely a Jelly Bean egy továbbfejlesztett típusa.

Nexus 4

A Nexus 4 mobilt a cég az LG-vel közösen fejlesztette ki. A vadiúj saját márkás mobil  4,7 hüvelykes, 1280*768 pixeles a kijelzője, valamint 1,5 gigahertzes, négymagos Snapdragon S4 processzoron fut az Android 4.2 operációs rendszer. A meglepetés, hogy a mobil nem LTE-s. Két kamera is van benne: egy elülső, amely 1,3 megapixeles, ezenkívül egy 8 megapixeles hátsó. Két gigabájt RAM-os, plusz wifit, NFC-t, Bluetooth-t is raktak bele. A Nexus 4-et is lehet majd vezeték nélküli eszközzel tölteni, viszont ennek a funkciónak az akku cserélhetősége esett áldozatul. Akkumulátora 2100 mAh, a cég állítása szerint tíz óráig lehet beszélni egy töltéssel. A 8 gigabájtos változat 299 dollár lesz, míg a 16 gigabájtosé 349 dollár. 

 A megújult 4.2-es Jelly Bean 

Mint általában, most is az új Nexus mobilokkal egyszerre újult meg a Google operációs rendszere. Habár nem egy teljesen új rendszer, csupán a Jelly Bean egy megújított változata, amely a 4.2-es számozásra hallgat. A legfontosabb változások közé tartozik, hogy több felhasználót engedélyeznek a tableteknél, megújul a Google Play áruház és a gépelés megkönnyítése.

Az új Nexus 7

A Nexus 7 tablet is megújult. Az információk szerint az eddigi 8 gigabájtos helyett 16 gigabájtosat fognak árusítani ugyanannyiért, vagyis 199 dollárért. A 32 gigabájtos típus pedig 249 dollárba kerül majd. Ezenfelül bemutatták a 3G-s modellt is, amelyet 299 dollárért lehet beszerezni..

Nexus 10

A  Nexus 7 tablet nagy testvére a Nexus 10 névre hallgat, amelyet a Samsung gyárt, kinézete pedig a Galaxy Tab 10.1-hez hasonlít, ám a fekete-szürke színvilág a Nexus 7-tel megismert vonalat követi. A legfrissebb Android fut rajta, a 4.2-es Jelly Bean. A 10 hüvelykes tablet kijelzője 2560*1600 pixeles, kétmagos ARM Cortex-A15 csip van benne két gigabájt RAM-mal. A tabletben is két kamerát találhatunk, egy 5 megapixeles hátsó és egy 1,9 megapixeles elülső kamerát. Az akkumulátor kilenc órát bírja egy feltöltéssel. Az egész tablet mindössze 604 grammos. Az alapesetben 16 gigabájtos tárhellyel rendelkező táblagép a Wi-Fi mellett NFC és Bluetooth 4.0 kommunikációra is képes. A Nexus 10-et november 13-tól lehet megvásárolni néhány kiemelt országban: az Egyesült Államokban, az Egyesült Királyságban, Ausztráliában, Franciaországban, Németországban, Spanyolországban és Kanadában.











Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése